Naarden, 9 juli 2021 – De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een PSD2 vergunning verleend aan Asperion, ontwikkelaar van online bedrijfsadministratie software.

Asperion CEO Humphrey Bruno: “Met de toename van het girale geldverkeer vormen het initiëren en registreren van banktransacties tegenwoordig een centrale rol in elk financieel administratief systeem. De vergunning verschaft ons het recht en het vertrouwen dat nodig is om over deze informatie te kunnen beschikken. Daardoor zijn we nog veel beter in staat om onze klanten van dienst te zijn met zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen toepassingen”.

Asperion behoort met de DNB vergunning tot een selecte groep van ondernemingen die een vergunning als betaaldienstverlener verkrijgt, die niet gelieerd is aan een grootbank.

PSD2 is de opvolger van de in 2007 ingevoerde Payment Services Directive 1. Met PSD1 wilde de Europese Commissie een uniforme betaalmarkt in de EU creëren en werd het betalingsverkeer over de grenzen eenvoudiger en veiliger.

Met de introductie van PSD2 zal de veiligheid van het betalingsverkeer verder verbeteren en wordt o.a. innovatie gestimuleerd via méér concurrentie tussen bestaande en nieuwe toetreders op de betaalmarkt, waarbij de nieuwe toetreders aan dezelfde hoge eisen zullen moeten voldoen die voorheen al aan bestaande betaaldienstverleners werden gesteld.

Boekhoudsoftware met een PSD2 vergunning zet de deur open naar een scala aan nieuwe oplossingen. Deze vergunning maakt het voor Asperion mogelijk om betrouwbare functies aan de gebruikers aan te bieden die hen in staat stellen zo min mogelijk tijd te besteden aan administratieve taken en maximaal te focussen op het ondernemen.

Over Asperion

Asperion, een Fintech uit Naarden, ontwikkelt online bedrijfsadministratie software. Met hun product ‘Asperion – online boekhouden’ richt het bedrijf zich sinds oprichting in 2004 op de administraties van het MKB en op accountants- en administratiekantoren die deze ondernemers ondersteunen. Speciaal voor de steeds groter worden de groep ZZP-ers ontwikkelde Asperion, in nauwe samenwerking met de Belastingdienst, een complete maar betaalbare ZZP oplossing. www.asperion.nl

Share This Story, Choose Your Platform!

Diensten aanbieden zonder zorgen!

Jij wil een stabiele betrouwbare dienstverlener zijn voor jouw klanten.

Dat kan alleen als je kan vertrouwen op jouw boekhoudpakket
én je leverancier als een echte business partner.

Wil je weten hoe jij dat kan bereiken door met Asperion te werken?