Nieuwsbrief

Augustus 2012

Dit is de augustus editie van de Asperion Nieuwsbrief.
Met informatie voor zowel ondernemers als accountants- en administratiekantoren.

Asperion introduceert IBAN - Fase 1

In de naaste toekomst zullen bankrekeningnummers een nieuw formaat krijgen (IBAN). Daarnaast zullen de regels voor het betalings- en incassoverkeer worden aangepast om binnen de Europese Unie een uniformer geldverkeer mogelijk te maken (SEPA).

Om op tijd klaar te zijn voor deze veranderingen zal Asperion de software gefaseerd aanpassen en uitbreiden. Op dit moment is Fase 1 afgerond. Hierbij is het nu mogelijk om:
1. De IBAN nummers van klanten en leveranciers vast te leggen en te beheren.
2. Uw eigen IBAN vast te leggen zodat deze op uw (factuur)layouts afgebeeld kunnen worden.
3. Alle rekeningnummers te converteren naar IBAN nummers.

Als Asperion gebruiker heeft u er voorlopig nog geen "last" van. Want om u nog beter van dienst te zijn, hebben we de nieuwe IBAN nummers toegevoegd aan de stamgegevens.
De nieuwe IBAN nummers staan onder het "oude" rekeningnummer op de debiteurenkaart.

Als er een rekeningnummer wordt ingevoerd of veranderd, dan wordt automatisch het nieuwe IBAN nummer toegevoegd. En andersom is ook mogelijk!
Zo hoeft u uw huidige werkwijze voorlopig niet te veranderen.

Volgende Fase
In een volgende fase zullen de incasso- en betaal bestanden, die u nu nog in CLIEOP formaat kunt downloaden, worden aangepast. Deze worden ook geschikt gemaakt voor de nieuwe IBAN nummers en zullen in het nieuwe formaat beschikbaar komen.
Dit alles zal ruim op tijd worden ingevoerd en we houden u op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Wilt u meer weten over IBAN en SEPA kijkt u dan op onze website : www.asperion.nl/sepa.
Hier vindt u een korte introductie en handige links.

Wat is nu eigelijk IBAN en SEPA?

Korte introductie: Wat is SEPA en IBAN?

IBAN staat voor International Bank Account Number.
Dit nieuwe rekeningnummer vervangt straks uw huidige rekeningnummer. Het nummer is opgebouwd uit uw huidige rekeningnummer, dat vooraf wordt gegaan door de landcode, een controlegetal en een code van de bank.

 IBAN wordt nu nog vooral voor grensoverschrijdende betalingen gebruikt, maar straks ook voor alle binnenlandse betalingen.

SEPA staat voor Single European Payments Area.
Europa is op weg naar een gezamenljke betaalmarkt (SEPA), waar we straks overal op dezelfde manier kunnen betalen. SEPA omvat alle landen binnen de EU, om te zorgen dat (euro)betalingen in dit gebied straks overal op dezelfde manier plaatsvinden, komen er nieuwe standaarden in het betalingsverkeer. Het IBAN-rekeningnummer, betaal en incasso opdrachten zijn straks zowel voor binnenlandse als grensoverschrijdende transacties te gebruiken.

Wist u dat..

...Asperion nu ook Deutsche Bank ondersteunt.
Asperion heeft import van bankafschriften uitgebreid met de Deutsche Bank. Hiermee komen wij de klanten tegemoet die moeten migreren naar het banksysteem van de Deutsche bank, vanwege de gedeeltelijke overname van ABN AMRO-onderdelen in 2010. 24 augustus 2012 worden zij gemigreerd naar het banksysteem van de Deutsche Bank. Hierna kan deze groep geen gebruik meer maken van de automatische ABNAMRO-koppeling.

 

...Asperion een koppeling heeft met het kassasysteem met DaVinci kapperssoftware.
DaVinci is marktleider in kappersalonautomatisering en kan naadloos gekoppeld worden met Asperion financiele administraties voor de verdere boekhoudkundige verwerking.