Nieuwsbrief

2019 - 02

Nieuwe Kleine Ondernemers Regeling (KOR)
vanaf 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 wordt de Kleine Ondernemers Regeling (KOR) vervangen door een nieuwe btw-vrijstelling, wanneer de omzet niet meer bedraagt dan €20.000 per kalenderjaar. Wat betekent dit voor u en uw administratie?

Meer weten over de nieuwe KOR? Ga naar de pagina over KOR voor meer informatie.

Kleine Ondernemers Regeling

Eenmanszaken en ZZP'ers krijgen een nieuw btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020

btw-ID Circa 1,7 miljoen eenmanszaken, ZZP'ers en zelfstandigen met personeel ontvangen voor 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer (btw-ID) van de Belastingdienst. Vanaf 1 januari moet dit nummer worden gebruikt op bijvoorbeeld uitgaande facturen en de website. Waar moet u aan denken in uw Asperion administratie?

Waarom een nieuw btw-nummer? Lees het in onze blog over het nieuwe btw-identificatienummer.

Gratis Knab Financieel Plan

Speciaal voor Asperion gebruikers die als aanvulling op hun boekhoudpakket ook gebruik willen maken van een door Knab ontwikkelde nieuwe tool: Knab Financieel Plan. Het woord zegt het al: het is een planningstool, dat op basis van bankmutaties en aanvullende gegevens een prognose voor de toekomst berekent. Het is geheel gratis en vrijblijvend voor Asperion gebruikers. Om gebruik te maken van deze actie, vul dan de code "Asperion" in tijdens de registratie op de website van Knab.

Waarom Knab Financieel Plan? Klik hier voor meer informatie over Knab Financieel Plan.

Knab financieel plan

Automatische Winst Aangifte in samenwerking met de Belastingdienst


In samenwerking met de Belastingdienst
In samenwerking met de Belastingdienst heeft Asperion de afgelopen periode gewerkt aan de pilot "Automatische Winst Aangifte". Hiermee kan de ZZP'er (zelfstandige zonder personeel) zelf de winst of het resultaat van de onderneming doorsturen aan de Belastingdienst, waardoor dit al voor ingevuld is in de inkomstenbelasting (IB) aangifte.

Hoe de Automatische Winst Aangifte in zijn werk gaat, wordt in deze blog beschreven.

De nieuwe API van Asperion


API
Met de nieuwe API van Asperion is het mogelijk om een koppeling met andere (software) programma's te maken en wordt het uitwisselen van gegevens efficiënter én gemakkelijker! De afkorting API staat voor Application Programming Interface en is een set aan definities waarmee softwareprogramma's onderling kunnen communiceren. Het is een hulpmiddel voor software ontwikkelaars waarmee de uitwisseling van functies en gegevens tussen uw Asperion online boekhoudprogramma en bijvoorbeeld een willekeurig loonpakket of facturatiepakket, makkelijker, sneller en efficiënter wordt.

Meer weten over de Asperion API? Ga naar de API pagina.

Wensen voor een specifieke koppeling tussen Asperion en een ander programma? Laat het ons weten en verwijs de leveranciers van deze pakketten vooral naar onze API partner pagina om zich als partner aan te melden.

Wat is PSD2 en wat zijn de voordelen voor de ondernemer?


PSD2
De termen PSD2 en PSD2-bankieren zijn de afgelopen tijd verschillende keren in diverse media verschenen. Maar wat is PSD2 precies en wat betekent die voor de ondernemer? In onze blog hebben wij op een rij gezet wat PSD2 is, wat PSD2 voor de ondernemer kan gaan betekenen en wat ondernemers hier van gaan merken bij het gebruiken van een online boekhoudprogramma.

Meer weten over de PSD2? Ga naar onze PSD2 blog.

OCR nu ook in Financieel

Het is nu mogelijk voor gebruikers met toegang tot de module Financieel om direct één of meerdere scans via de OCR te laten verwerken. Kies hiervoor menu Inkoop -> Inkoopfacturen -> Inlezen/boeken factuurscan . Is er gekozen voor het automatisch verwerken van de scans, dan worden de gegevens die onze OCR (scan-en-herken functie) vindt, nu ook getoond in Financieel, zodat de boeking ook daar afgemaakt kan worden. Deze aanpassing is met name gedaan om bijvoorbeeld facturen met meerdere BTW percentages sneller te kunnen verwerken. Op deze pagina kan eveneens het type van de scan gewijzigd worden van bon naar inkoopfactuur en omgekeerd. De OCR functie in Financieel is alleen beschikbaar, wanneer de administratie beschikt over de module AdmInbox met OCR tegoed.

Let op: Wordt er géén gebruik gemaakt van de OCR, maar wordt een factuur door de leverancier aangeleverd met een XML bestand? Dan worden er een aantal velden reeds ingevuld.

OCR in Financieel

Urenregistratie voor de ondernemer


Urenregistratie
Voor ZZP'ers was de urenregistratie voor het vastleggen van uren voor o.a. het "urencriterium voor zelfstandigenaftrek" al beschikbaar in de module AdmInbox ZZP. Deze handige urenregistratie is nu ook toegevoegd in de module Financieel voor onze gebruikers, die geen AdmInbox ZZP gebruiken, maar wel hun uren willen/moeten vastleggen voor bijvoorbeeld de Belastingdienst. Kies in de module Financieel de volgende menu optie: Extra -> Uren registratie.

Bekijk de urenregistratie pagina van onze Online Help voor meer informatie.

Nieuwe gebruikersomgeving

Er is een nieuwe GUI (Graphical User Interface, ook wel grafische gebruikersomgeving) ontwikkeld voor de online boekhoudprogramma's van Asperion. De nieuwe GUI is moderner en oogt frisser. De eerste groep gebruikers maakt momenteel al gebruik van de nieuwe versie en binnenkort komt deze beschikbaar voor alle gebruikers. Hierbij alvast een preview:

GUI..