Nieuwsbrief

December 2014

Naast de allerbeste wensen voor het nieuwe (boek)jaar, heeft Asperion voor u ook nog een aantal aardige nieuwe functies.

In deze laatste nieuwsbrief van het jaar worden de laatste nieuwe releases beschreven.

Meer informatie kunt u altijd terug vinden via de online help: help.asperion.nl.

 
In deze nieuwsbrief:
- Opgaaf ICP verzenden via Digipoort
- Electronsich factureren met UBL
- Nieuw digitaal archief
- Integratie met DropBox
- Eindejaars tips

Opgaaf ICP versturen via Digipoort

Het is nu ook mogelijk om ICP opgaven electronisch te versturen naar de Belastingdienst. De verzending vindt op dezelfde wijze plaats als die van de BTW aangiften namelijk via de Digipoort-koppeling.

Meer informatie over het electronisch versturen van ICP opgaven vindt u in de online help : lees meer...
Banken

Electronische Facturen versturen

Uitwisseling van financiële gegevens wordt steeds verder geautomatiseerd. Zo heeft Asperion nu de mogelijkheid toegevoegd om facturen digitaal aan te maken. Dit houdt in dat voor verkoopfacturen naast de PDF ook een electronisch bestand als e-mail bijlage kan worden meegezonden in het UBL 2.0 formaat.
Het UBL-bestand bevat alle essentiële gegevens van de factuur in digitale vorm en kan door de ontvanger, als deze van software zoals Asperion gebruik maakt, automatisch worden ingelezen en verwerkt. Lees meer...
ubl invoice


Electronische Facturen inlezen

Ontvangen electronische (UBL) facturen kunnen in Asperion nu ook worden ingelezen en automatisch verwerkt worden. Dit laatste is mogelijk met de AdmInbox module, door de UBL-factuur op dezelfde wijze te uploaden als de overige factuurscans.
Voor UBL-facturen is geen OCR-herkenning nodig en dat scheelt in de kosten!

Tip!
Ook de AdmInbox gebruiken? Nu geldt een tijdelijk aanbod voor ondernemers met een zelfstandig abonnement. Tot 1-2-2015 kunt u deze module voor de gereduceerde prijs van €5,- per maand aan uw abonnement worden toegevoegd. Meer info over de AdmInbox...

Electronisch Dossier met Dropbox koppeling

Beschikt u over een account bij Dropbox, dan kan deze met het electronisch dossier gekoppeld worden waardoor de beschikbare opslagcapaciteit van het dossier met vele gigabytes vergroot wordt. Ook kunnen bestanden eenvoudig door slepen tussen Dropbox omgeving en de mappen in het electronisch dossier uitgewisseld worden. Lees meer... DropBox

Vernieuwd electronisch dossier

Tevens is ook het electronische dossier vernieuwd. Nieuw is het contextmenu (rechtermuisknop actie menu op bestanden en mappen), de optie om mappen privé te maken, de compressiefunctie (zip) en de fileupload is sterk verbeterd. Lees meer...

Afsluiten boekjaar en eindejaars tips

Het (boek)jaar is binnenkort weer voorbij. Tijd om de administratie af te ronden en klaar te zetten voor het nieuwe jaar. Ook mooi tijd om nog even achter de laatste openstaande facturen aan te zitten en de afschrijvingen te registreren.

inTrade gebruikers: bijwerken voorraad

Ook moet de eventuele voorraad weer geactualiseerd worden.
Asperion heeft een handige functie om u te helpen na het 'balansen' van uw voorraad en deze voorraad bij te werken in uw administratie.

In het onderstaande instructiedocument wordt uiteengezet hoe u dit het beste kunt doen, teneinde 2014 met een correcte voorraadwaarde op de balans af te sluiten en met de juiste voorraadaantallen en voorraadwaarde in 2015 te kunnen starten.

Asperion heeft voor u handige documenten met enkele eindejaars tips.

Document met algemene eindejaar boekhoud tips: Lees meer...
Extra tips voor gebruikers van de module voorraad : Instructies-Jaarafsluiting-Voorraad.pdf


Een hele fijne jaarwisseling!
Asperion HelpDesk.