Nieuwsbrief

Juli 2012

Welkom bij de 'zomer' editie van de Asperion Nieuwsbrief.
Met informatie voor zowel ondernemers als accountants- en administratiekantoren.

Afletteren sneller en beter

Het afletteren van bankafschriften is met de release van 3 juli j.l sneller en beter geworden.
Nadat de aanpassingen aan het relatief complexe proces waren ontwikkeld en getest, heeft gedurende langere tijd een fieldtest gelopen waarin diverse gebruikers de nieuwe functies voor hun dagelijkse werk hebben gebruikt.
De resultaten van die fieldtest zijn vervolgens verwerkt en dat heeft tot de recente release geleid.
Direct na de release zijn nog enkele tweaks nodig gebleken voordat een ieder van de nieuwe functies voor de volle 100% kon profiteren.

Tegelijk met de release is een verbeterde handleiding uitgebracht.

Asperion wordt mobiel!

In een wereld waarin steeds meer mensen beschikken over smartphones en tablets, kunnen apps niet ontbreken in de productmix van een online software aanbieder. Dat geldt ook voor Asperion!

 


Er wordt momenteel druk gewerkt aan de eerste "Asperion mobile" app waarmee Asperion gebruikers ook onderweg toegang kunnen krijgen tot hun administratieve bedrijfsinformatie.
Een eerste release wordt deze zomer verwacht. De app zal gratis te downloaden zijn voor alle Asperion gebruikers.

Meer hierover in een volgende nieuwsbrief...

Nieuw type gebruiker voor meekijken

In de release van december 2011 hadden we een nieuw type gebruiker geïntroduceerd : de Accorderings gebruiker. Voor deze gebruiker is het mogelijk de rechten te beperken tot het accorderen van inkoopfacturen. De gebruiker kan geen andere boekhoudkundige functies gebruiken of inzien.

 

Thans is het ook mogelijk om een Meekijk gebruiker aan een administratie toe te voegen. Deze gebruiker kan bepaalde rapportages inzien maar kan geen administratieve handelingen verrichten. Deze gebruiksvorm is met name bedoeld voor administraties waar de onderneming zelf geen toegang toe heeft omdat de administratie geheel door het administratiekantoor of de accountant wordt gedaan. De kosten voor een Meekijk gebruiker zijn lager dan de gebruikelijke kosten voor een abonnement met toegang tot alle administratieve functies. Voor gebruikers met een eigen Asperion abonnement is het voordeliger om een reguliere gebruiker aan te maken en daarvan de individuele rechten te beperken tot de rapportages. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de helpdesk@asperion.nl

Recente releases

Sinds de laatste nieuwsbrief heeft al menig nieuwe release het daglicht gezien. Een greep uit de meest recente releases :

 
  • Verbeterde email verzending.
    Minder kans dat emails door spamfilters worden onderschept. Zie release notes
  • Volgorde (hoofd)verdichtingen beter instelbaar
    Om de Balans Verlies/Winst rapportage nog beter naar eigen hand te zetten. Zie release notes
  • Direct Inkoopsoorten aanmaken vanuit grootboek rekeningen. Zie release notes
  • Diverse kleine verbeteringen, aanpassingen en fixes.