Nieuwsbrief

Juli 2013


Nieuwe data export mogelijkheden

Asperion kent vele standaard rapportages die met enkele muisklikken te maken zijn. Voor de gebruikelijke rapportages, zoals de Balans of de Winst- en Verliesrekening, werkt dat snel en gemakkelijk. Maar soms bent u op zoek naar informatie uit de administratie die niet direct uit die rapportages is af te leiden. Want standaard rapportages geven niet altijd de informatie die u soms nodig heeft voor een bepaald rapport, om een specifieke analyse te doen of om financiële informatie in een ander software pakket verder te bewerken.

Om aan deze wens tegemoet te komen heeft Asperion het Data Export Centrum ontwikkeld waarmee alle grootboekmutaties geëxporteerd kunnen worden in zowel onbewerkte vorm (data dump) als in een vorm die geschikt is voor andere typen software pakketten.

 
Toepassingen:
- Report Generators
- Analyse en tools
- Draaitabellen
- Diverse aangifte pakketten
- Business Intelligence software

Alle gebruikelijke bestandsformaten

De beschikbare formaten zijn geschikt voor pakketten zoals : Visionplanner, Caseware, Infine, Accept rapportage, Audition, Prim@ccount, Pro Management Report en Speedbooks.
De generieke formaten zijn o.a. : Belasting auditfile XAF en ADF en data dumps in xls, csv, txt en xml formaten. Deze formaten zijn met name geschikt voor gebruik in programma's zoals Excel (draaitabellen) en Business Intelligence pakketten zoals Qlikview. Aan een BAS Elsevier export wordt nog gewerkt.

Export Center

Zonder méérkosten beschikbaar

Het Data Export Centrum is een functie die zonder extra kosten beschikbaar is voor alle gebruikers met een zelfstandig abonnement (ISM-1) en gebruikers van het Acountants dashboard.

Raadpleeg de online Help pagina van het Data export Centrum voor meer informatie

inTrade: Nu ook historische voorraadoverzichten

Voor de gebruikers van de inTrade modules, met name de module Voorraad, is er nog meer goed nieuws : Het Voorraad Overzicht, de lijst die de voorraadstatus weergeeft van alle artikelen, is nu uitgebreid met een historie functie.

Door een peildatum of boekjaar/periode in het verleden op te geven, kan de historische voorraadstatus weergegeven worden. De functie zal een nog beter inzicht verschaffen in de voorraadbewegingen van de onderneming.

Het voorraad overzicht kan met een enkele muisklik in diverse formaten geëxporteerd worden zoals XLS, CSV, TXT en XML.

Zonder méérkosten beschikbaar

De nieuwe uitbreiding is inmiddels beschikbaar voor alle gebruikers van de module Voorraad. Raadpleeg de online Help pagina van het Voorraad Overzicht voor meer informatie.