Nieuwsbrief

Mei 2014

BTW aangiften nu electronisch versturen via Digipoort

Met ingang van heden is de koppeling van Asperion met Digipoort, het electronische communicatiekanaal met de overheid, beschikbaar voor het indienen van de aangiften omzetbelasting vanuit Asperion. De Digipoortkoppeling is een nieuwe standaardfunctie van de module Financieel die o.a. onderdeel vormt van de pakketten inBalance en inTrade. De functie hoeft dus niet apart aangeschaft te worden.

Deze versie van de Digipoortkoppeling maakt het mogelijk om BTW aangiften (XBRL), die in Asperion zijn aangemaakt, volledig electronisch naar de belastingdienst te versturen.

 
Verder in deze nieuwsbrief:
- Nieuw: BNG- en KNAB bank ondersteuning
- Update: AdmInbox fullscreen scan preview
- Update: inTrade - Verkooporder voorraadoverzicht
- Audit voor keurmerk "Zeker Online"

Eerst wordt een BTW aangifte op de gebruikelijke wijze in Asperion gegenereerd en definitief gemaakt. De aangifte kan vervolgens via Digipoort verzonden worden. De verzendstatus wordt bijgehouden binnen de applicatie, zodat u zeker weet dat de aangifte ook daadwerkelijk bij de belastingdienst is aangekomen. Later dit jaar zal ook de rapportage ICP (Intra Communautaire Prestaties) via Digipoort ingediend kunnen worden.

PKI Certificaat

Om berichten via de Dipoort te versturen moet u beschikken over een zogenaamd PKI overheidscertificaat. Een certificaat is een computerbestand dat fungeert als een digitaal paspoort voor de eigenaar van dat bestand. Met behulp van algemene PKI-certificaten is de informatie die personen en organisaties over het internet sturen, op een hoog niveau beveiligd.
Meer informatie....

Geen eigen certificaat? Geen probleem!

Certificaten kosten al gauw een paar honderd euro per jaar. Voor een individuele onderneming is dit een kostbare zaak. Voor deze koppeling is een eigen certificaat echter niet noodzakelijk. Als uw administratie aan het dashboard van uw accountant is gekoppeld dan kan deze zijn/haar certificaat beschikbaar stellen.
Als alternatief kunt u altijd gebruik maken van het Asperion verzamelcertificaat. Dit laatste kost 99ct per verzending en wordt afgerekend via de prepaid functie. Als U een kwartaal aangifte doet dan blijven de kosten onder de €4,- per jaar!

Functies voor accountants- en administratiekantoren

Verstuurt u namens cliënten veel aangiften per jaar, dan kunt u uw eigen certificaat gebruiken. Ook kunt u uw cliënten toestemming geven om gebruik te maken van uw certificaat.
Beschikt u (nog) niet over een eigen certificaat, dan zou een certificaat abonnement interessant kunnen zijn. U maakt dan gebruik van het Asperion verzamelcertificaat. Voor een bedrag van € 5,- per maand, kunt u zelf onbeperkt berichten versturen via Digipoort.

Online Help

Er zijn aparte online help pagina's beschikbaar voor deze functie.
Bekijk de Online Help over deze functie.

Voor meer info over Digipoort verwijzen we naar de diverse websites van de overheid : www.logius.nl/producten/gegevensuitwisseling/digipoort/

Bank BNG en KNAB toegevoegd

Asperion koppelt met banken die dit mogelijk maken (ABNAMRO, Rabobank) en ondersteunt het bankformaat van de meeste overige banken. Af- en toe komt daar een bankformaat bij.

In de afgelopen periode zijn de formaten voor de BNG Bank en KNAB Bank toegevoegd zodat ook bankafschriften van deze banken ingelezen en afgeletterd kunnen worden, naast het aanmaken van betaal- en incassobestanden.
Banken

AdmInbox : Scan preview zo groot als het scherm

Er wordt voortdurend verder gewerkt aan uitbreidingen en verbeteringen van de nieuwe AdmInbox, de Asperion module waarmee scans rechtstreeks kunnen worden geüpload naar de Asperion administratie.

We ontvangen voortdurend suggesties om het werken met de AdmInbox nog efficiënter te maken. Zo hebben onlangs o.a. de scan preview vergroot.   Lees meer ......
AdmInbox

Verkooporder uitbreiding

Deze betreft het sneller verkoop orders kunnen opzoeken en een verbeterde kleurcodering omtrent de artikel leverstatus. Met de verbeterde zoekfunctie is de status van een bepaalde verkooporder, of de status van alle orders van een bepaalde debiteur, sneller vast te stellen.

Ook de kleurcodering van de orders is verbeterd zodat sneller antwoord gevonden wordt op vragen zoals: "Zijn alle artikelen in een order op voorraad?" , "Zijn er ook andere orders die dezelfde artikelen nodig hebben?" en "Hoeveel?" En als er niet genoeg artikelen zijn, "zijn er artikelen besteld, onderweg of in productie?"   Lees meer ......

Keurmerk Zeker Online in september verwacht.

Zoals bekend is Asperion deelnemer in de Stichting Zeker Online en heeft zich verplicht om het keurmerk te kunnen gaan voeren. Het keurmerk staat voor Betrouwbaarheid, Veiligheid en Continuiteit en geeft waarborgen op de kwaliteitsgebieden van Applicatiestructuur, Juridische- en Technische infrastructuur (IT beheer en beveiliging).

De noodzakelijke ISAE-3402 type II audit is in februari van start gegaan en zal in augustus afgerond worden. De audit ligt op schema. Verwacht wordt dat Asperion als een van de eersten in Nederland, het keurmerk kan gaan voeren.   Lees meer ......
Zeker Online Keurmerk

Update SEPA incassofuncties

De SEPA functionaliteit is al enige tijd geleden gereleased. Sindsdien bleken er in de praktijk nog enige aanpassingen nodig die ook prompt zijn ontwikkeld. Zo worden incasso's die voor de eerste keer van een mandaat gebruik maken nu apart in een incassobestand verwerkt. Zie hiervoor de release informatie. Lees meer ......

Sinds kort is het ook mogelijk geworden om de incasso status van eenmalige mandaten (Gebruikt of niet) en doorlopende mandaten (Eerste of Herhaling) handmatig in te stellen.