Nieuwsbrief

Oktober 2011

Welkom bij de oktober editie van de Asperion Nieuwsbrief, ditmaal met informatie voor zowel ondernemers als accountants- en administratiekantoren.

Release 5.20 – Sept/Okt 2011

Wederom zijn er de afgelopen weken nieuwe functies en verbeteringen online gezet voor nog meer gebruiksgemak.

Deze nieuwe functies zijn direct en zonder meerkosten beschikbaar voor alle bestaande gebruikers en de gebruikers van een proefabonnement!

O.a. in deze release:

  • Extra invoercontroles op KVK- en BTW nummers;
  • Rekeningschema rapportage in PDF;
  • Overzicht lopende inkooporders toont nu ook de afleverdatum artikelen;
  • Bankafschrift export functie naar Excel is uitgebreid met omschrijvingsveld;
  • Rapport inkopen per leverancier naar Excel;
  • Openstaande postenlijsten uitgebreid met PDF/ Scan van de factuur;
  • Extra sorteerfuncties Activa Overzicht.

Onderhoud van het Datacenter : van a.s. Za 29 okt 23:00 tot Zo 30 oktober 08:00 uur.

De Asperion servers, die in het datacenter in Schiphol-Rijk staan, zijn 7 dagen per week 24 uur per dag online. Zij moeten voor onderhoud zo nu en dan offline genomen worden.
Het serverpark wordt uitgebreid om de groei in gebruikers te faciliteren, en er worden de nieuwste versies server en database software geinstalleerd.
Om het ongemak voor u als gebruiker zo klein mogelijk te houden doen we dit onderhoud zo veel mogelijk in de nachtelijke uren in het weekend. Onderhoudswerkzaamheden worden van tevoren aangekondigd zodat u hier rekening mee kunt houden.

 

Tijdens de werkzaamheden kunt u tijdelijk geen gebruik maken van Asperion.
Onze excuses voor het eventuele ongemak!

Einde Bizner koppeling..

Binnenkort zal Bizner haar activiteiten stoppen als internetbank voor ondernemers. De online koppeling tussen Bizner en Asperion zal hierdoor ook komen te vervallen. Omdat de transacties al fors zijn teruggelopen heeft Asperion besloten de koppeling komend weekend te beëindigen. Als gebruiker van Bizner bent u hierover al door onze helpdesk benaderd deze week.
Wij willen u via deze nieuwsbrief nog even attenderen op de overige mogelijkheden met betrekking tot de automatiche koppelingen met bijvoorbeeld de ABN AMRO. U vindt hierover meer informatie op onze website. www.asperion.nl/abnamro.

 

Nieuws voor accountants

Accountancy Update 2011 - Winter Editie.

Asperion organiseert op dinsdag 22 en donderdag 24 november de winter editie van de Asperion Accountancy Update 2011.
Evenals de voorgaande keren houden we de bijeenkomst aan het eind van een werkdag vanaf 17:30 uur in Naarden.

 

Uitgenodigd zijn vertegenwoordigers van accountants- en administratiekantoren.
Meer informatie en de formele uitnodiging vindt u online : Uitnodiging (pdf)
Aanmelden kan via de website : aanmelden

Stuur de uitnodiging eventueel door aan uw accountant. Stuur Uitnodiging..

Asperion cursussen met PE accreditatie

We leven in een snel veranderende wereld. Dat geldt ook voor de regelgeving in boekhoudland. Om Asperion gebruikers, met name in de accountancy, nog beter van dienst te kunnen zijn, is Asperion voornemens om periodiek cursussen aan te bieden die nieuwe en/of actuele onderwerpen in de accountancy betreffen. De cursus wordt gegeven door een ter zake kundige docent en er bestaat de mogelijkheid om Permanente Educatie (PE) punten te verzamelen. De eerste cursus die ingepland wordt betreft de Werkkostenregeling. Voor ondernemingen die zelf de boekhouding voeren kunnen dit ook nuttige cursussen zijn. U vindt hierover meer informatie op onze website : Naar website...

 

Wist u dat..

...Asperion SRA 2011 gecertificeerd is.
Asperion software werd voor het eerst in 2006 gecertificeerd. De meest recente certificering heeft in 2011 plaatsgevonden en ook hiervoor is een nieuw certificaat afgegeven. (Persbericht)

...Asperion facturen kan importeren vanuit Dation.
U kunt eenvoudig de facturen die onstaan in Dation (Online Rijschool Administratiesoftware) importeren in uw Asperion administratie. - www.dation.nl