Nieuwsbrief

Oktober 2014 - MKB Editie

Automatisch ING bankafschriften ontvangen en verwerken

Na een uitgebreide testperiode is de koppeling met de ING bank vrijgegeven.
Gebruikers van Asperion kunnen nu dagelijks hun bankmutaties bijgewerkt zien in hun boekhoudpakket. Naast de koppeling met de meeste banken via handmatig inlezen van electronische bankafschriften, vormt de nieuwe ING-koppeling, na de Rabobank en ABN AMRO bank, de 3e automatische koppeling die beschikbaar is in Asperion

De koppeling van de ING geeft de mogelijkheid om dagelijks de mutaties van de Zakelijke rekeningen van de ING te ontvangen in het boekhoudpakket, waardoor het niet langer nodig is om handmatig bestanden te downloaden en te uploaden in Asperion.

 
Verder in deze nieuwsbrief:
- Handig: Notities vastleggen en inzien
- Update: Kopiëren van journaalposten
- Herinnering: Cursus werkkostenregeling
 

Zo is het nog eenvoudiger geworden en zijn de cijfers nog actueler. Dit biedt veel mogelijkheden voor accountants en boekhouders die de administratie up-to-date houden voor hun klanten, zonder dat ze hiervoor hoeven in te loggen in de bankapplicatie of hun klanten om de laatste bestanden hoeven te vragen. Bekijk hier de instructie: koppeling ING Bank activeren.

Handig: Belangrijke notities waar nodig

Soms is het handig om er op tijd op te worden gewezen dat een debiteur een speciale behandeling nodig heeft, zoals een tijdelijk ander afleveradres of een tijdelijk kredietlimiet omdat de openstaande posten oplopen.
Het is nu mogelijk om notities aan te maken voor een opdrachtgever en deze te koppelen aan een functie in de applicatie.

Imporant Note
Zo kan er bijvoorbeeld een notitie worden aangemaakt die wordt getoond bij het maken van een nieuwe factuur of order. Er zijn ook notities mogelijk voor: Aanmanen, Factureren, Boeken en Creditfacturen afletteren. Meer info...

Efficiënt: Kopiëren van journaalposten

Accountants en boekhouders die dagelijks veel tijd besteden in Asperion hebben gevraagd om journaalposten te kunnen kopiëren. Dit kan veel tijd schelen in het maken van meerdere journaalposten om bijvoorbeeld kosten te verdelen over meerdere perioden.

Asperion heeft deze vraag beantwoord en sinds kort is ook mogelijk om (memoriaal) journaalposten te kopiëren (of te storneren) en snel nieuwe journaalposten te maken op basis van eerder aangemaakte boekingen. Lees meer...

Herinnering: Cursus werkkostenregeling

-- Nog enkele plaatsen beschikbaar --

Vanaf 1 januari 2015 wordt een nieuwe regeling verplicht: de werkkostenregeling. De werkkostenregeling komt in de plaats van de huidige regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen.

Asperion organiseert op 12 november en 10 december voor geïnteresseerden een cursus die inhoudelijk ingaat op deze nieuwe regeling en hoe Asperion kan worden gebruikt om deze regeling te administreren. Lees meer ......
Cursus

Aanmelden

Aan deze cursus zijn kosten verbonden. Mocht u interesse hebben om deze cursus bij te wonen, dan kunt u dit laten weten door een e-mail te sturen naar: helpdesk@asperion.nl onder vermelding van "WKR cursus". U wordt dan op korte termijn verder geïnformeerd.