Nieuwsbrief

Oktober 2014 - Accountants Editie

Asperion krijgt als eerste het keurmerk uitgereikt

Asperion heeft als eerste leverancier van online boekhouden het keurmerk Zeker-OnLine ontvangen. Eind september zijn namens de stichting Zeker-OnLine door Jolanda Denis, lid van het MT van de Belastingdienst, de eerste keurmerken uitgereikt.
Zij deed dit bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants in Amsterdam.

Jolanda Denis complimenteerde Asperion met de bereidheid om externe auditors kritisch naar de dienstverlening te laten kijken en met belanghebbenden in de sector, zoals de belastingdienst, tot overeenstemming te komen over de kwaliteitseisen voor een betrouwbare en veilige online administratieve dienstverlening.

 
Verder in deze nieuwsbrief:
- Nieuwe module: ScanUser
- Accountancy Meetings in November
- Cursus werkkostenregeling

Het Keurmerk Zeker-OnLine wordt beschouwd als een belangrijke verbetering in de kwaliteit van de administratieve keten. De zekerheid dat de diensten aan de strengste normen en eisen voldoen maakt dat de Belastingdienst hier in haar toezicht rekening mee gaat houden. Accountants hoeven minder tijd te besteden aan de administratie en houden tijd over voor het adviseren en bijstaan van de ondernemer. De controlerende accountants maken altijd eigen afwegingen in hoeverre ze steunen op derden. Maar het keurmerk biedt zekerheden ten aanzien van de technische en juridische infrastructuur inclusief concrete garanties voor de continuiteit van de dienstverlening!

Nieuwe module : ScanUser

De AdmInbox module maakt een samenwerking mogelijk tussen een administratiekantoor of accountant en de ondernemer. Waarbij de ondernemer boekstukken en bankafschriften digitaal kan aanleveren en registreren zodat de boekhouder alleen nog hoeft te controleren en waar nodig, te corrigeren.

Voor sommige cliënten van accountants bleek het registreren van scans nog iets te hoog gegrepen. Daarom introduceert Asperion een beperkte AdmInbox in de vorm van de ScanUser. Een nieuwe mogelijkheid die Accountants hun cliënten kunnen aanbieden.
AdmInbox

Na het aanleveren van de digitale boekstukken is de ScanUser klaar en kan de accountant/boekhouder de boekstukken zelf verder verwerken, hetzij via het zelf registreren van boekstukken hetzij met gebruik van de scan & herken functie om zo de boekstukken snel en efficiënt te verwerken.

Bent u geïnteresseerd?
Neem dan contact op met de Accountancy Desk door een e-mail te sturen naar: accountancydesk@asperion.nl!

Accountancy Update Meetings 25 en 27 November

Op dinsdag 25 en donderdag 27 november 2014 zullen weer de jaarlijkse Accountancy Update Meetings plaatsvinden. We hebben weer veel nieuws te melden en te laten zien!

Als u als accountant of administratiekantoor gebruik maakt van Asperion, dan mag u deze dag niet missen dus reserveer alvast een van die middagen in de agenda!

De uitnodiging en de agenda worden binnenkort toegestuurd.
Wij hopen u dan te mogen ontvangen en mee te nemen in de toekomstvisie van Asperion.

AdmInbox

Cursus werkkostenregeling 12 nov. en 10 dec.

Vanaf 1 januari 2015 wordt een nieuwe regeling verplicht : de werkkostenregeling. De werkkostenregeling komt in de plaats van de huidige regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen.

Asperion organiseert op 12 november en 10 december voor geïnteresseerden een cursus die inhoudelijk ingaat op deze nieuwe regeling en hoe Asperion kan worden gebruikt om deze regeling te administreren. Lees meer ......

PE Punten voor accountants

Accountants die deze cursus bijwonen kunnen ook PE-punten verdienen.
Cursus


PE Punten

Aanmelden

Aan deze cursus zijn kosten verbonden. De cursus is interessant voor zowel accountants als ondernemers die hier mee te maken krijgen. Mocht u interesse hebben om deze cursus bij te wonen, dan kunt u dit laten weten door een email te sturen naar: accountancydesk@asperion.nl onder vermelding van "WKR cursus". U wordt dan op korte termijn verder geïnformeerd.