Hoewel OCR misschien niet zo'n opvallende technologische trend is, heeft het toch bijgedragen aan aanzienlijke sociale verandering en innovatie in het bedrijfsleven.

OCR is al lange tijd in gebruik, met oorsprong in de vorige eeuw voor onder meer telegrafie en leeshulpmiddelen. Een van de eerste ontwikkelingen van OCR was de optofoon, uitgevonden in 1913 door de Ierse natuurkundige Dr. Edmund Fournier d'Albe. Deze technologie zet gescande letters om in geluid, wat blinden in staat stelde om gedrukte boeken te lezen.

In recente jaren heeft de technologische vooruitgang geleid tot een toename van OCR-gebaseerde toepassingen voor gegevensinvoer in verschillende sectoren, vooral binnen de accountancy en boekhouding.

De voordelen van Scan en Herken technologie

Schrijf je nu in voor deze kennissessie

Bespaar tijd

Door het gebruik van OCR kan het proces van handmatige gegevensinvoer aanzienlijk sneller en goedkoper worden gemaakt. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat geavanceerde oplossingen op dit gebied de gegevensinvoer van papieren documenten met 75% kunnen verminderen.

Verbeterde nauwkeurigheid

In sectoren waar cijfers van cruciaal belang zijn, is het van groot belang dat alle gegevens correct worden ingevoerd. Een enkele typefout kan leiden tot een verkeerde interpretatie van de rekening en mogelijk een nadelige bedrijfsbeslissing tot gevolg hebben. OCR biedt, naast snelheid, ook een veel hogere precisie dan het menselijk oog dankzij ingebouwde algoritmen die gegevens analyseren en nauwkeurig informatie uit papieren documenten halen.

Vermindering van papiergebruik

Bedrijven en kantoren kunnen profiteren van OCR-gebaseerde data-entry tools om documenten in een elektronisch dossier op te slaan. Het voordeel hiervan is dat documenten op elk apparaat en op elk moment kunnen worden opgevraagd, waardoor het niet meer nodig is om stapels papieren documenten met de hand af te drukken, op te slaan, te fotokopiëren of te verwerken. Ook hier is tijdwinst te boeken, denk maar aan het niet meer hoeven opruimen en handmatig archiveren van al die stapels papier.

Blijer personeel

Het verminderen van het aantal uren dat besteed moet worden aan papierwerk kan voor veel mensen een verademing zijn. Door deze last te reduceren, zullen medewerkers op de lange termijn meer betrokken en gelukkiger zijn. Hierdoor kunnen ze zich richten op taken zoals het analyseren van gegevens van klanten en andere inkomsten genererende activiteiten in plaats van op het invoeren van gegevens.

Scan en Herken in de praktijk

Steeds meer Accountants en boekhouders kiezen tegenwoordig voor Online boekhouding met accountancy assist functies. Dit zijn slimme doordachte functies die je in de dagelijkse praktijk ondersteunen. Die gebruikmaken van OCR en machine learning om snel en nauwkeurig te werken.

Scan en Herken is zo’n Accountancy assist functie. Deze slimme technologie helpt je om de inkoop- en verkoopfacturen, ontvangstbewijzen en bonnetjes te scannen, te fotograferen en te verwerken.

De verkregen gegevens worden direct in de boekhoudoplossing ingevoerd zonder dat je je druk hoeft te maken dat er dubbele inkoopfacturen of bonnetjes dubbel geboekt worden.

Het handmatig uploaden van gegevens door administratiekantoren kan leiden tot inefficiënt gebruik van manuren en middelen. De implementatie van een Scan en Herken oplossing kan de productiviteit met bijna 75% laten stijgen bij het verwerken van boekhoudkundige gegevens, wat leidt tot aanzienlijke tijdsbesparing. Immers terwijl de OCR een scan deze tot boekstuk verwerkt, kunnen er ondertussen andere werkzaamheden verricht worden.

Door gebruik te maken van technologische vooruitgang en OCR-gebaseerde automatisering, kunnen bedrijven en kantoren het handmatig invoeren van gegevens elimineren en de operationele efficiëntie te verhogen.

Als je meer wilt weten over de voordelen van Scan en Herken, neem dan eens contact op. Je kunt het gemak ook direct zelf ervaren met een gratis Asperion proefversie.

Gratis proef stopt automatisch na 30 dagen

Share This Story, Choose Your Platform!

Diensten aanbieden zonder zorgen!

Jij wil een stabiele betrouwbare dienstverlener zijn voor jouw klanten.

Dat kan alleen als je kan vertrouwen op jouw boekhoudpakket
én je leverancier als een echte business partner.

Wil je weten hoe jij dat kan bereiken door met Asperion te werken?