Databeveiliging en Hosting

Administraties bevatten vertrouwelijke informatie en daar moet vanzelfsprekend goed mee
omgegaan worden en moet deze veilig bewaard worden. Dat geldt ook voor de server systemen
van Asperion. Ze zijn ondergebracht in een professioneel datacenter dat 24/7 beheerd wordt door
een professioneel team van experts die gespecialiseerd zijn in het beheren van grote aantallen
servers in een netwerk. Het datacenter is o.a. ISAE3402 en ISO 270001 gecertificeerd.

Professioneel data center

Onze servers staan achter slot en grendel in de datacenters van Microsoft Azure. Dit is een gerenommeerde dienst die voor veel grote organisaties de servers in beheer heeft genomen. Verzekeringsmaatschappijen, banken, vliegtuigmaatschappijen en overheids-organisaties maken reeds gebruik van hun diensten.
De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week pro-actief bewaakt en gecontroleerd. Bij problemen wordt er direct preventief gehandeld, en worden de nodige acties ondernomen zodat de dienstverlening zonder onderbreking kan worden voortgezet.

“De datacenters zijn o.a. ISO 20000, ISO 9001:2008 en ISO/IEC 27001:2013 gecertificeerd.”

e-book veiligheid en hosting

Backups: nooit meer gegevens verliezen!

U kent het belang van veiligheidskopieën (backups). Iedere dag worden backups in het datacenter gemaakt. Dan wordt een kopie van de volledige database gemaakt. Uw gegevens worden dus veilig opgeslagen en voor langere tijd bewaard. Meer details hierover staan vermeld in de Service Level Agreement (SLA).

Beveiliging met strikt persoonlijke Inlognaam en Wachtwoord

Toegang tot de Asperion programma’s krijgt u door middel van een persoonlijke Inlognaam en Wachtwoord. Alleen als u daarover beschikt krijgt u toegang tot de administraties waartoe u gerechtigd bent.
Om veiligheidsredenen is Inlognaam en Wachtwoord gebonden aan restricties qua lengte en specifieke karakters in het wachtwoord. Door Inlognaam en Wachtwoord geheim te houden bent u verzekerd van de beste beveiliging. Ga er dus mee om zoals u met uw PINcode van uw bankpasje omgaat!

Hetzelfde geld voor de PINcode (of vingerafdruk) voor de Asperion Mobile app.

Activeren van 2-Way Factor authenticatie

Betere beveiliging voor uw bedrijfsgegevens dan alleen een Inlognaam en een Wachtwoord? Dat is zeker mogelijk met onze 2-Way Factor authenticatie.

2-Way Factor authenticatie verhoogt de beveiliging van de toegang tot uw online gegevens. Als 2-Way Factor authenticatie is geactiveerd dan kan er alleen worden ingelogd in de applicatie als er, naast de gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord combinatie, ook een extra beveiligingscode wordt ingevoerd.

>> Meer informatie over de 2-way-factor authenticatie vind je hier in onze online help.

Beveiliging door middel van een SSL-certificaat

Via het internet legt u verbinding met de Asperion-servers in het datacenter. Ook deze verbinding is beveiligd. Dat gebeurt door het gebruik van een zogenaamd SSL-Certificaat (Secure Socket Layer). Een SSL-certificaat is een beproefde techniek en zorgt ervoor dat alle informatie die over het internet uitgewisseld wordt tussen uw PC en het datacenter versleuteld/gecodeerd wordt.

Permanente Monitoring 24/7

De servers worden 24 uur per dag en 7 dagen in de week proactief bewaakt en gecontroleerd. Bij problemen
wordt er direct preventief gehandeld, en worden de nodige acties ondernomen zodat de dienstverlening
zonder onderbreking kan worden voortgezet.

SSL beveiliging by Thawte
Keurmerk Zeker-Online

Jaarlijkse ISAE3402 II audit

Jaarlijks wordt er een audit uitgevoerd door een onafhankelijke auditor.

Het normenkader opgesteld door Zeker-Online in samenwerking met het ECP, de Belastingdienst en het NCSC geeft aan dat het pakket veilig is en de rapportages en overzichten betrouwbaar zijn. Lees hier meer over onze certificeringen.