Two-factor authentication

Two factor authentication ook wel bekend als ‘Twee-staps-verificatie ’.  Het gebruik van twee-staps-verificatie zorgt ervoor dat je account een stuk veiliger is.
Een two factor authentication (2FA) is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Bijvoorbeeld een online boekhouding.

Een goed voorbeeld van 2FA is dat je bij het inloggen naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een code moet invoeren die je via je mobiel ontvangt (SMS, Pushbericht of een speciale app zoals Google Authenticator).
Deze code kan dan maar één keer en gedurende korte tijd gebruikt worden en zal bij elke volgende inlogpoging weer anders zijn.

De kracht zit hem er in dat je én iets moet weten (wachtwoord) én iets fysieks moet bezitten (mobiele telefoon van de rechtmatige gebruiker).
Als dan een ongeautoriseerd persoon je wachtwoord raadt dan kan deze nog steeds niet inloggen zonder de code die alleen op jouw eigen mobiele telefoon wordt afgeleverd.

Asperion heeft standaard de 2FA functie en deze kan geactiveerd worden vanuit de applicatie. Lees in de online-help hoe dit werkt.