Binnen het MKB wordt er dagelijks hard gewerkt om nieuwe klanten aan te trekken, offertes uit te werken en bestaande klanten zo goed mogelijk te bedienen.
Hierbij komt de financiële administratie vaak op de laatste plaats en is daarmee helaas een ondergeschoven kindje. Een goed opgezet debiteurenbeheer is minstens zo belangrijk.

Five euro note close-up
Geld is pas verdiend zodra de factuur is betaald.

Is er voldoende aandacht voor de financiële administratie?

Men zegt dat aan de voorkant het geld wordt verdiend. Maar is dit ook werkelijk zo? Het antwoord op deze vraag is dat dit ten delen waar is. Uiteraard dient er focus te zijn op de ‘voorkant’ van het bedrijf waar de klantrelaties worden gewaarborgd en de dienst en/of het product wordt geleverd. Echter, dat is maar de helft van het verhaal.
Het is van even groot belang dat alle energie die aan de voorkant in het bedrijf wordt gestoken in balans is met de aandacht die gegeven wordt aan de financiële administratie.

Door te weinig aandacht voor het debiteurenbeheer is het mogelijk dat bedrijven kunnen omkomen in het werk en tegelijkertijd toch maar net het hoofd boven water kunnen houden. Daarom is het dus belangrijk dat er tijdig gefactureerd, en vooral, betaald wordt.

Evenwicht tussen geven en nemen

Het komt dus aan op een simpel evenwicht tussen geven en nemen. Een bedrijf dat aan de voorkant levert, hoort aan de achterkant te worden beloond. Het is namelijk niet alleen uw volste recht om achter het verdiende geld aan te zitten, het is ook van onnoemlijk belang voor de continuïteit van uw organisatie.

Kortom, onze tip: besteed voldoende tijd aan het debiteurenbeheer, want het geld is pas verdiend zodra de factuur is betaald.

Payq Incasso
Payq Incasso

Dankzij de nieuwe samenwerking tussen Online Boekhoud Software Asperion en Payq Incasso zal hier periodiek een tip worden gepost die van nut kan zijn voor goed debiteurenbeheer.

Heeft u een onbetaalde factuur en wilt u deze uitbesteden? Payq Incasso biedt een oplossing. Middels een koppeling met Asperion kunt u met één druk op de knop onbetaalde facturen uit handen geven.

Voor meer informatie: https://www.asperion.nl/partners/payq-incasso/

Share This Story, Choose Your Platform!

Diensten aanbieden zonder zorgen!

Jij wil een stabiele betrouwbare dienstverlener zijn voor jouw klanten.

Dat kan alleen als je kan vertrouwen op jouw boekhoudpakket
én je leverancier als een echte business partner.

Wil je weten hoe jij dat kan bereiken door met Asperion te werken?