Als adviseur wil je maar een ding: je klanten langdurig goed van dienst zijn.

Transformeer naar een gewaardeerde business partner voor je klant
Transformeer naar een gewaardeerde business partner voor je klant

Er wordt veel geschreven over dat de wereld van de accountancy steeds sneller verandert.

Technologie herdefinieert de manier waarop administratiekantoren en klanten kunnen samenwerken.

De werkzaamheden die jouw klanten steeds meer van je verwachten en nodig hebben is een verandering die lang geleden is ingezet. De boekhouder en administrateur gaat steeds meer en meer een sleutelfunctie binnen bedrijven vervullen. Het gaat niet meer alleen om het vastleggen van gedane boekingen, maar meer om inzicht verkrijgen, rapporteren, signaleren en adviseren. Steeds meer ondernemers richten zich tot hun adviseur als de bron voor goed proactief bedrijfsadvies op basis van realtime cijfers.

De financiële verslaglegging en de accountancy branche bevinden zich al meer dan een decennium lang in een transitie.

Veel handmatige en dubbele handelingen in de administratie zijn geautomatiseerd. De insteek van deze veranderingen hebben als doel gehad om de kosten van de boekhouding en administratie te verminderen. De boekhoudkundige waarde vermindert alleen maar wanneer er alleen gefocust wordt op het alsmaar makkelijker maken. Naast het makkelijk maken moeten we de toegevoegde waarde van de boekhouding verhogen, omdat er anders veel waarde op tafel blijft liggen.

Het automatiseren van processen en het verhogen van de efficiency levert vele voordelen op.

Zeker wanneer de cijfers op de juiste manier gebruikt worden. Het kan financiële specialisten in staat stellen te veranderen in strategische business partners. De tijd die vrijkomt kan op een heel andere manier worden ingezet. Administratiekantoren kunnen zo veel meer waarde aan een onderneming toevoegen.

De transformatie naar een gewaardeerde adviseur.

Als kantoren niet besluiten een andere koers te varen, zullen zij aan de zijlijn blijven staan en enkel alledaags werk doen. Zonder een kans te krijgen om zich te ontpoppen als die gewaardeerde zakenpartner van een onderneming.

Voorwaarden waaraan moet worden voldaan om aan deze nieuwe rol een winstgevende invulling te geven.

  • De financieel specialist moet zijn hele set aan vaardigheden en kennis in willen zetten om van onschatbare waarde te zijn.
  • Het bedrijfsmodel van het kantoor moet op een dusdanige manier ondersteund worden zodat deze nieuwe rol vol vertrouwen kan worden vervuld.
  • Kantoren hebben digitale oplossingen nodig die ze helpen om juist die kennis en vaardigheden uit te laten blinken in de ogen van hun klanten.

Tijd creëren om te helpen bij beslissingen van klanten.

Om in deze rol na de transformatie te slagen, moeten de specialisten heel weinig tijd besteden aan het produceren en verwerken van de cijfers. Het meeste waar ze zich mee bezig zouden moeten houden is hoe kan de actieve rol en het inzicht in de cijfers helpen bij het maken van beslissingen van klanten.

Dit kan alleen worden bereikt als de processen verder worden geautomatiseerd en de analyse van de cijfers eenvoudig en vlot toegankelijk wordt gemaakt.

Digitalisering van je accountancypraktijk kan je aanzienlijke tijdwinst opleveren; tijd die je vervolgens kunt besteden aan het bieden van meerwaarde aan je klanten.

De middelen om je op te stellen als business partner.

Veel specialisten beleven veel werkplezier aan het begeleiden van ondernemers. Ze hebben hier dan wel de juiste middelen voor nodig. Wanneer het ontbreekt aan de juiste middelen lukt het niet goed om deze toegevoegde waarde als business partner efficiënt over te brengen naar klanten.

Een vereiste is dan dat de software die je kiest, de nieuwe benadering ondersteunt en de voorwaarden voor succes mede creëert.

Om uit te blinken moeten kantoren kunnen steunen op software die ze als “verborgen kracht” inzetten.

Geïnteresseerd om elk type klant te kunnen bedienen als gewaardeerde business partner?

Ontdek de middelen die je gaan helpen om die business partner te worden die jouw klanten zoeken.

Kijk eens op onze site voor onze professionele boekhoudoplossingen voor de accountancy.

Om een goede business partner te zijn voor jouw klanten moet je niet alleen over de juiste middelen beschikken om jouw klanten te helpen. Er moet ook voor jou worden gezorgd.

Onze toegewijde accountancy specialisten zijn beschikbaar wanneer je kennis wilt maken. Bij Asperion krijg je geen verkoper op je nek, maar een collega om gewoon eens samen te praten over de mogelijkheden.

Share This Story, Choose Your Platform!

Diensten aanbieden zonder zorgen!

Jij wil een stabiele betrouwbare dienstverlener zijn voor jouw klanten.

Dat kan alleen als je kan vertrouwen op jouw boekhoudpakket
én je leverancier als een echte business partner.

Wil je weten hoe jij dat kan bereiken door met Asperion te werken?