Naarden, 9 juli 2021 – Met de komst van PSD2, de opvolger van de in 2007 ingevoerde Payment Service Directive worden alle banken nu in staat gesteld om mutaties van betaalrekeningen te delen met derden, die over een PSD2 vergunning beschikken.

Asperion heeft PSD2 vergunning ontvangen van de DNB

Als houder van een PSD2 vergunning kan Asperion als partner van administratie- en accountantskantoren en leverancier van online boekhoudsoftware nu een volgende stap maken in het verder weg automatiseren van het dure handwerk op deze kantoren. Het uitvragen van transactiebestanden, of het zelfs handmatig overnemen van de mutaties van het papieren afschrift is dan definitief verleden tijd.

“We hebben met de grootbanken zoals ING, Rabobank en de ABN AMRO al jaren een automatische koppeling. Zo ook met een beperkt aantal andere die dit mogelijk maakten zoals Knab en de Bunq. Met deze PSD2 vergunning zijn we ook in staat de andere banken te koppelen aan ons boekhoud-pakket. Veel van de administratiekantoren die klanten bedienen bij andere banken zitten nu nog met handwerk. Dat gaat nu gelukkig op termijn veranderen, waardoor deze kantoren ook hun klanten weer beter kunnen bedienen.” – aldus Wil de Vries van de AccountancyDesk

“Met de toename van het girale geldverkeer vormen het initiëren en registreren van banktransacties tegenwoordig een centrale rol in elk financieel administratief systeem. De vergunning verschaft ons het recht en het vertrouwen dat nodig is om over deze informatie te kunnen beschikken. Daardoor zijn we nog veel beter in staat om onze klanten van dienst te zijn met zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen toepassingen”.
Humphrey Bruno, Algemeen Directeur

Asperion behoort met de DNB vergunning tot een selecte groep van ondernemingen die een vergunning als betaaldienstverlener verkrijgt, die niet gelieerd is aan een grootbank.

Over PSD2
PSD2 is de opvolger van de in 2007 ingevoerde Payment Services Directive 1. Met PSD1 wilde de Europese Commissie een uniforme betaalmarkt in de EU creëren en werd het betalingsverkeer over de grenzen eenvoudiger en veiliger. Met de introductie van PSD2 zal de veiligheid van het betalingsverkeer verder verbeteren en wordt o.a. innovatie gestimuleerd via méér concurrentie tussen bestaande en nieuwe toetreders op de betaalmarkt, waarbij de nieuwe toetreders aan dezelfde hoge eisen zullen moeten voldoen die voorheen al aan bestaande betaaldienstverleners werden gesteld.

Over Asperion
Asperion, een Fintech uit Naarden, ontwikkelt online bedrijfsadministratie software. Met het product ‘Asperion – online boekhouden’ richt het bedrijf zich sinds oprichting in 2004 op de administraties van het MKB en op accountants- en administratiekantoren die deze ondernemers ondersteunen. Speciaal voor de steeds groter wordende groep ZZP-ers ontwikkelde Asperion, in nauwe samenwerking met de Belastingdienst, een complete en betaalbare ZZP-oplossing.

www.asperion.nl

Share This Story, Choose Your Platform!

Diensten aanbieden zonder zorgen!

Jij wil een stabiele betrouwbare dienstverlener zijn voor jouw klanten.

Dat kan alleen als je kan vertrouwen op jouw boekhoudpakket
én je leverancier als een echte business partner.

Wil je weten hoe jij dat kan bereiken door met Asperion te werken?