Ben je soms ook het overzicht op jouw administratie kwijt? De grote hoeveelheid, cijfertjes, rapportages en overzichten in al dan niet begrijpelijke taal uit de administratie kunnen ervoor zorgen dat je nog steeds niet helder hebt hoe jouw bedrijf of onderneming er voor staat. Naast dat het je ontzettend veel moeite kan kosten om dit helemaal ‘uit te pluizen’, kost het je ook enorm veel tijd. Kostbare tijd die je ongetwijfeld beter kunt besteden aan belangrijkere zaken. Zoals geld verdienen. Maar een overzichtelijke weergave van jouw (financiële) administratie, en daarmee jouw onderneming, is echter wel belangrijk. Aan de hand van deze informatie kun je je bedrijfsprocessen namelijk optimaliseren en/of verbeteren. Voor een snelle en overzichtelijke weergave van jouw administratie ontwikkelden we een nieuwe functie in onze software: het Asperion Infographics Panel.

Infographics Panel
Asperion Infographics Panel

Infographics Panel

Op het Infographics Panel van Asperion krijg je in één oogopslag inzichtelijk hoe jouw bedrijf of organisatie er (financieel) voorstaat. Het Infographics Panel bestaat uit overzichtelijke tabellen, kaarten, grafieken, tekstvakken en afbeeldingen die belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering. Geen moeilijke taal of onleesbare grafieken, maar een heldere (grafische) weergave van informatie om bedrijfsresultaten en -processen te controleren en te analyseren.

Vaak wordt een financiële administratie onoverzichtelijk en saai weergegeven. Het is vaak lastig te bepalen wat de cijfertjes daadwerkelijk zeggen. De weergave van tabellen en grafieken in het Infographics Panel is overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen en te duiden.

De getoonde informatie in het Infographics Panel wordt in real-time geactualiseerd. Hierdoor heb je altijd zicht op actuele cijfers, bijvoorbeeld over je winst/verlies resultaten, banksaldo en openstaande facturen.

Waar is de informatie in het Infographics Panel op gebaseerd?

De tabellen en grafieken in het Infographics Panel kunnen worden gezien als een korte samenvatting van alle (cijfermatige) gegevens die zijn ingevoerd in de Asperion software. Hiervoor worden onder andere alle boekingen in een bepaalde periode per grootboekrekening bij elkaar opgeteld of met elkaar vergeleken. De resultaten hiervan worden vervolgens schematisch en overzichtelijk weergegeven in het Infographics Panel.

Maar ook als je bijvoorbeeld ontvangen en/of verstuurde facturen in het systeem hebt ingevoerd, krijg je in het Infographics Panel direct te zien welke facturen betaald zijn en welke facturen er nog geïncasseerd moeten worden.

Verschillende widgets

Het Infographics Panel bestaat uit verschillende widgets. Een widget laat in één oogopslag actuele informatie over een bepaald onderwerp zien. In het Asperion Infographics Panel zijn de volgende widgets te onderscheiden:

Widget – Winst / Verlies

Een overzichtelijke weergave van de cijfers voor omzet, kosten en het bedrijfsresultaat. De cijfers zijn per jaar of per periode met elkaar te vergelijken.

Widget – Resultaten

Een grafische weergave van de omzet, kosten en het bedrijfsresultaat. In de grafiek kun je resultaten per jaar of per periode gedetailleerd met elkaar vergelijken.

Widget – Resultaten per periode

Een grafische weergave in tabelvorm van de omzet, kosten en het bedrijfsresultaat voor het lopende jaar en het voorgaande jaar. Met behulp van de tabel heb je de resultaten per jaar of per periode direct inzichtelijk.

Widget – Openstaande Facturen

Een overzicht van openstaande facturen – zowel verkoop als inkoop – inclusief een vermelding van het totaalbedrag.

Widget – Openstaande Posten Top 4

Een overzicht van de 4 hoogste openstaande facturen voor zowel debiteuren als crediteuren.

Widget – Bank- & Kassasaldi

Een overzicht van het huidige saldo op bankrekeningen of kas – gebaseerd op de ingevoerde gegevens in de software of middels automatische bankkoppeling

Heb je vragen over het Infographics Panel of over Asperion software in het algemeen? Neem gerust contact met ons op.

Met de online boekhoudsoftware van Asperion kunnen (startende) ondernemers op makkelijke en overzichtelijke wijze zelf hun boekhouding bijhouden. Ook de btw-aangifte kan eenvoudig en snel worden ingediend.

Probeer de online boekhoudsoftware 30 dagen gratis uit en ontdek de kracht en rust van een georganiseerde administratie. Ook kun je samen werken aan je boekhouding met en je laten adviseren door een van onze gecertificeerde accounts – of administratiekantoren.

Share This Story, Choose Your Platform!

Diensten aanbieden zonder zorgen!

Jij wil een stabiele betrouwbare dienstverlener zijn voor jouw klanten.

Dat kan alleen als je kan vertrouwen op jouw boekhoudpakket
én je leverancier als een echte business partner.

Wil je weten hoe jij dat kan bereiken door met Asperion te werken?