Factuur Financiering

Factuur financiering is een kortlopende lening gebaseerd op een uitstaande factuur aan een ander bedrijf of consument.
Het is een financiële oplossing die door Rabobank wordt aangeboden om bedrijven te helpen hun liquiditeit op korte termijn te verbeteren.

Met factuur financiering schiet de bank tot 100% van het factuurbedrag voor, voor facturen variërend van € 1.000 tot € 100.000. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om sneller over hun geld te beschikken en hun cashflow te verbeteren. De aanvraag voor factuur financiering is eenvoudig en kan online worden gedaan via de factuur financiering service webpagina of vanuit het boekhoudpakket Asperion.

Factuur financiering is vooral nuttig voor bedrijven die snel geld nodig hebben voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Het is een kortlopende zakelijke lening die meerdere facturen kan financieren tot een maximum bedrag van in totaal € 100.000. De lening heeft een looptijd van maximaal 90 dagen, afhankelijk van de betaaltermijn die het bedrijf met zijn klant heeft afgesproken.

De kosten voor factuur financiering liggen tussen de 1,2 en 3,5 procent van het factuurbedrag, afhankelijk van de looptijd (30, 60 of 90 dagen). Het bedrijf lost de factuur financiering in één keer af zodra de klant heeft betaald.

Factuur financiering is een efficiënte manier om de cashflow van een bedrijf te verbeteren en biedt een flexibele oplossing voor bedrijven die te maken hebben met late betalingen van hun klanten.

Factuur financiering versus Factoring

Factuurfinanciering lijkt erg op de dienstverlening van factoring. Het grootste verschil zit erin dat je de factuur niet overdraagt aan een factoringmaatschappij. Je houdt zelf de regie over de invorderingsprocedure en het klantcontact.

Belangrijke punten om te overwegen:

1. Liquiditeit op korte termijn
Factuur financiering kan een bedrijf helpen om snel over geld te beschikken, wat essentieel kan zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

2. Flexibiliteit
Het bedrijf kan zelf bepalen welke factuur van welke klant het wil financieren, zolang het maar een Nederlands bedrijf of consument is.

3. Kosten
De kosten voor factuur financiering zijn afhankelijk van de looptijd en variëren tussen de 1,2 en 3,5 procent van het factuurbedrag.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel factuur financiering een nuttige tool kan zijn voor cashflow management, het ook kosten met zich meebrengt.
Bedrijven moeten deze kosten afwegen tegen de voordelen van verbeterde liquiditeit voordat ze beslissen of factuur financiering de juiste oplossing voor hen is.