Veel ondernemers herkennen dit verhaal wel na het doen van aangifte: €50,- boete! Omdat er een verkeerd bedrag is overgemaakt of te laat is betaald. Een paar euro te weinig door een type foutje of omdat het 16-cijferige betalingskenmerk verkeerd is overgenomen. Erg frustrerend natuurlijk!

Dit wordt natuurlijk niet met opzet gedaan. De fiscus hanteert een minimaal een boete van €50,-! Door een vergissing met soms maar een paar euro verschil is dit natuurlijk extra zuur.

In samenwerking met de Belastingdienst heeft Asperion hiervoor een oplossing gebouwd door in de aangifte functie, direct vanuit het boekhoudpakket een iDEAL betaaloptie toe te voegen. Het verschuldigde bedrag kun je via deze optie direct overmaken aan de fiscus.

Het juiste bedrag én het betalingskenmerk zijn direct voor-ingevuld en typefouten behoren dus tot het verleden. Ook als je het bedrag op de laatste dag overmaakt, ben je nog altijd op tijd met de betaling. Het moment van de iDEAL transactie is namelijk hiervoor bepalend.

Betaal je aangifte omzetbelasting direct via iDEAL
Boekhouden, Belastingaangifte en Betalen met iDEAL

Asperion was het eerste boekhoudpakket die dit mogelijk maakte en probeert met dergelijke ontwikkelingen het voor de ondernemer zo eenvoudig mogelijk te maken.
Kortom, een boekhoudpakket dat écht helpt.

‘De integratie van boekhouden, aangifte doen én betalen is overzichtelijk, duidelijk en gebruikersvriendelijk ’

Ga gemakkelijker om met je boekhouding en regel in één moeite door je BTW-aangifte en de betaling via iDEAL. Meer weten over de iDEAL koppeling en hoe je deze kunt gebruiken? Lees meer…

Asperion biedt méér dan Online Boekhouden. Door integraties zoals deze directe iDEAL aansluiting met de Belastingdienst maakt Asperion het ondernemers makkelijker.
Nog geen Asperion Online Boekhoudpakket? Probeer 30 dagen gratis.

Share This Story, Choose Your Platform!

Diensten aanbieden zonder zorgen!

Jij wil een stabiele betrouwbare dienstverlener zijn voor jouw klanten.

Dat kan alleen als je kan vertrouwen op jouw boekhoudpakket
én je leverancier als een echte business partner.

Wil je weten hoe jij dat kan bereiken door met Asperion te werken?