BTW op nul stellen.

Na het indienen van een BTW aangifte aan het einde van een BTW aangifte tijdvak, maar in ieder geval aan het einde van een boekjaar, moeten de saldi op de BTW grootboekrekening op “nul” gesteld worden met behulp van een boeking in het dagboek van het type Memoriaal. Het is nu mogelijk om na het indienen van een BTW aangifte deze boeking automatisch te laten genereren.

Het te betalen of ontvangen BTW bedrag wordt dan overgezet naar een aparte grootboekrekening. Dis is dan de schuld/vordering aan de Belastingdienst.

De betaalde of ontvangen BTW via de bankrakening kan dan bij het afletteren eveneens op deze grootboekrekening geboekt worden.
Ook wordt het op de aangifte ingevulde bedrag bij “KOR” (Kleine Ondernemers Regeling) naar de Winst-en Verlies rekening geboekt en afrondingsverschillen met de aangifte afgeboekt op de standaard ingestelde rekening voor de betalingsverschillen.

Lees meer in onze online help: https://help.asperion.nl/module-financieel/btw-aangifte-functies/btw-saldi-op-nul-stellen.aspx

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Diensten aanbieden zonder zorgen!

Jij wil een stabiele betrouwbare dienstverlener zijn voor jouw klanten.

Dat kan alleen als je kan vertrouwen op jouw boekhoudpakket
én je leverancier als een echte business partner.

Wil je weten hoe jij dat kan bereiken door met Asperion te werken?